Veľké Hincovo pleso

Veľké Hincovo pleso je najväčším a najhlbším plesom Slovenských Vysokých Tatier. Jeho rozloha je 20,08 ha a dosahuje hĺbku až 53,7 m.  Jeho šírka je 370m a dĺžka rovných 740 m. Veľké Hincovo pleso leží v nadmorskej výške 1946 mnm v Hincovej kotline, čo je jedna z najvyšších časti Mengusovskej doliny.

Pleso obklopujú zo všetkých strán majestátne tatranské štíty, s výnimkou južnej strany z ktorej sa otvára Mengusovská dolina. Zo severnej strany sa vypína Veľký Mengusovský štít zo západnej to je Kôprovský štít a z východu Východný Mengusovský štít a Hincová veža. Prístup k Veľkému Hincovmu plesu je možný v období 16.6. až  31.10. po modrej značke od Popradského plesa. Táto cesta trvá približne jeden a pol hodiny. Do plesa nevteká žiaden povrchový potok a vyteká z neho Hincov potok, ktorý po spojení s Krupou vytvára rieku Poprad.

My sme sa tam rozhodli zájsť len náhodou po tom, čo sme došli na Popradské pleso a zistili že nám stále ostáva dostatok času a domov nás to veľmi neťahalo. Svoje rozhodnutie sme neľutovali a návštevu tohto miesta vrelo všetkým doporučujeme. Keď že je Popradské pleso často navštevované, tak sa pri výlete k nemu oplatí vyraziť skôr a vyčleniť si čas aj na návštevu Veľkého Hincovho plesa.

hincovopleso

12 Responses to Veľké Hincovo pleso

  1. zuzana píše:

    Aj ja som tam bola ,musím povedať že je to tam kúzelné…
    Vrelo doporučujem.

  2. janka misankova píše:

    je to super

  3. miska borosova píše:

    prt

  4. miška borosova píše:

    to neni pravda je to pekne

  5. miška borošova píše:

    to neni pravda je to pekne

  6. timea mitrova píše:

    je to krasne

  7. Viktória Kubandová píše:

    to nie je pravda Miška to nepísala to za ňu písal MARTIN

  8. timea mitrova píše:

    ahojte

  9. viktoria kubandova píše:

    caw timca

  10. viki kubandova píše:

    kto si prdol
    a te ste vsedci

  11. Viktoria Kubandova píše:

    a miska bola si uz v tatrach je tam pekne :)

  12. Anonym píše:

    hbdzn hf

Pridaj komentár